- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
باریم سولفات یا باریت یک ماده معدنی با فرمول شیمیایی BaSO4 با دانسیته بسیار بالا است که در صنعت معمولا بصورت معدنی فراوری می شود. سولفات باریم در آب و دیگر حلال ها براحتی حل نمی شود و فقط اسید سولفوریک غلیظ آن را حل می کند. بیشتر نمک های باریم سمی هستند ولی سولفات باریم بدلیل نامحلول بودن آن غیر سمی است براین اساس رایجترین مسمویت ناشی از نمک های باریم نام گذاری اشتباه آنها به عنوان سولفات باریم است.
تقریبا باریم مورد نیاز برای مصارف تجاری از معدن باریت (معدن سولفات باریم) که اغلب بسیار ناخالص است، بدست می آید. برای تولید سولفات باریم خالص، ابتدا سولفات باریم ناخالص (معدنی) با کک (زغال) حرارت داده می شود و به سولفید باریم (که براحتی در آب و حلاهای دیگر حل شده و اکسید می شود و سمی است) تبدیل میگردد سپس سولفید باریم یا نمک های دیگر آن با اسید سولفوریک واکنش داده می شود.
موارد مصرف باریم سولفات:
باریم سولفات به عنوان عامل رادیوکنتراست در تصویر برداری ایکس ری و دیگر روش های تشخیصی رادیولوژی استفاده می شود.
از گرد سولفات باریم به عنوان رنگدانه سفید در رنگسازی استفاده میشود.
باریم سولفات به عنوان پیگمنت، روشن کننده کاغذ، پرکننده (فیلر) پلاستیک ها، پایه کاتالیست و ... کاربرد دارد.
جهت وزن مخصوص بالا در صنعت نفت نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
از سولفات باریم بری پرکردن پلاستیک به منظور افزایش دانسیته پلیمر در روش دامپینگ استفاده می شود؛در پلاستیک های پلی پروپیلن و پلی استایرن در حدود 70 درصد استفاده می شود.
بدلیل بالا بودن نقطه ذوب سولفات باریم و همچنین نامحلول بودن از آن به عنوان پوشش در ریخته گری آند های مسی به منظور ایجاد حایل بین مس مایع و قالب مسی جامد استفاده می شود.