لیست محصولات شما
سبد خرید
نمک رژیمی
مشاهده همه
نمک دریا
مشاهده همه
نمک روی
مشاهده همه
چاشنی و افزودنی ها
مشاهده همه
دسته بندی محصولات

بلاگ


نحوه تهیه محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید

تیتراسیون فرایندی است که در آن غلظت یک محلول مشخص می‌شود و در این فرایند از یک تیترانت استفاده می‌شود. محلول پتاسیم هیدروکساید و سدیم هیدروکساید دو تیترانت معروف هستند که در فرایند تیتراسیون از آن‌ها استفاده می‌شود. پتاسیم هیدروکساید با فرمول KOH یکی از قوی‌ترین بازهاست که در صنعت کاربردهای زیادی از جمله خنثی کردن اسیدها را دارد. ما در این مقاله به طور مشخص به نحوه تهیه محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید می‌پردازیم. محلول پتاسیم هیدروکساید به راحتی و با مخلوط کردن پتاسیم هیدروکساید جامد با آب مقطر به دست می‌آید. اما فرایند استاندارد تهیه این محلول کار ساده‌ای نیست. برای آشنایی با روش استاندارد تهیه محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید، بهتر است تا انتهای این متن را بخوانید.

تیترانت و تیتراسیون چیست؟

پیش از نحوه تهیه محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید باید با مفهوم تیترانت و تیتراسیون آشنا شویم. تیترانت محلولی با غلظت مشخص است که برای تعیین غلظت یک محلول دیگر استفاده می‌شود. نام‌های دیگر تیترانت، معرف یا محلول استاندارد است. تیتراسیون نیز نوعی روش آزمایشگاهی برای تعیین غلظت ناشناخته یک محلول است. از پتاسیم هیدروکساید در غلظت‌های 1 و 5، در فرایند تیتراسیون استفاده می‌شود.

هیدروکسید پتاسیم ۱۰%

هیدروکسید پتاسیم یک قلیایی قوی است که مدت‌هاست برای هضم پروتئین‌ها، لیپید‌ها و سایر بقایای اپیتلیال خراش‌های پوست و شناسایی عفونت‌های قارچی شناخته شده است. هیدروکسید پتاسیم ۱۰% به صورت محلول عرضه می‌شود و بیشتر برای درمان عفونت‌های قارچی و ویروسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه و روش محلول‌سازی پتاسیم هیدروکساید

نحوه و روش محلول‌سازی پتاسیم هیدروکساید

برای تهیه یک محلول پتاسیم هیدروکساید 10 درصد باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. 10 گرم پتاسیم هیدروکساید را بر روی لام بگذارید و آن را وزن کنید.
  2. ماده شیمیایی را به ظرفی منتقل کنید که در بسته باشد و اندازه‌‌گذاری شده باشد.
  3. 50 میلی لیتر آب مقطر اضافه کنید تا پتاسیم هیدروکساید به طور کامل حل شود. باقی‌مانده آب را به محلول اضافه کنید تا حجم آن به 100 میلی‌لیتر برسد.
  4. محلول را برچسب بزنید و در آن را بگذارید. اگر محلول را در دمای اتاق نگهداری کنید، تا 2 سال قابل استفاده خواهد بود.

توجه: پتاسیم هیدروکساید یک ماده شیمیایی بسیار خورنده است و حتما باید در ظرف دربسته نگهداری شود. مطمئن شوید که بعد از تهیه محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید، در ظرف را محکم بسته‌اید.

 نرمالیته‌های (غلظت‌های مختلف) روتین و پرکاربرد محلول پتاسیم هیدروکساید

پرکاربردترین غلظت محلول پتاسیم هیدروکساید، 0.1 است. غلظت 1، 5، 10 و 20 هم در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد. محلول‌های آن با غلظت حدود 5% در تماس با پوست تحریک کننده هستند. با غلظت‌های بالاتر از 20% خورنده هستند. یک باز قوی و دارای خاصیت خورندگی است که می‌تواند به پوست و بافت‌های بدن نفوذ کند. تماس پوست و یا چشم با محلول‌های KOH می‌تواند باعث سوختگی، تحریک شدید و حتی ایجاد نابینایی گردد. استنشاق این باز خورنده می‌تواند به غشای مخاطی و ریه‌ها آسیب برساند. در صورت بلعیده شدن، بسیار سمی است و می‌تواند منجر به آسیب دائمی بافتی و یا حتی مرگ شود.

موارد استفاده از تیترانت پتاسیم هیدروکساید

موارد استفاده از تیترانت پتاسیم هیدروکساید

در کل عمده‌ی مصرف این ترکیب در کشاورزی است که پتاسیم یکی از عناصر غذایی اولیه موجودات زنده جانوری و گیاهی است. کودهای پتاسیم بعد از نیتروژن و فسفر، سومین کود از نظر مصرف هستند، کودها 95% از مصرف پتاسیم را به خود اختصاص داده‌اند و کمتر از 10 درصد آن به مصرف تهیه مواد شیمیایی می‌رسد.

  • این ماده به عنوان یک ماده آب‌زدا عمل می‌کند و به دلیل بالا بودن میل ترکیبی هیدروکسید پتاسیم با آب، در آزمایشگاه‌ها از آن به عنوان ماده خشک کننده استفاده می‌کنند. و برای آب‌زدایی از حلال‌های اساسی، به ویژه آمین‌ها و پیریدین‌ها استفاده می‌شود.
  • هیدروکسیدپتاسیم، بازی قوی و تشکیل دهنده محلول‌های قلیایی در آب و دیگر حلال‌های قطبی است. این محلول‌ها قادر به پروتون‌زدایی بسیاری از اسیدها، حتی اسیدهای ضعیف، هستند در شیمی تجزیه تیتراسیون با استفاده از محلول‌های پتاسیم برای سنجش اسیدها استفاده می‌شود.
  • این ماده برای تولید چندین مواد شیمیایی دارای پتاسیم مانند پتاسیم آلومینات، برومات، برومید، فرمالیت، گلوکونات، لائورات و غیره استفاده می‌شود.
  • پتاسیم هیدروکسید برای کاهش اسیدیته و تنظیم pH محلول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • برای مطالعه‌ی آناتومی حشرات نیز از پتاس استفاده می‌شود، زیرا سرعت تجزیه بافت نرم را کاهش می‌دهد.
  • برخی از گونه‌های قارچ‌های قهوه‌ای، قارچ براکت، بولتز و غیره، پس از استفاده از محلول آبی KOH بر روی آن‌ها و تعییر رنگ، شناسایی می‌شوند. به تشخیص عفونت قارچی روی پوست کمک می‌کند.

یکی از موارد استفاده از این محلول همانطور که قبلا اشاره کردیم، تعیین غلظت محلول‌های ناشناخته است. در این روش یک بشر حاوی محلول ناشناخته یا آنالیت داریم و قصد داریم که غلظت آن را تعیین کنیم. تیترانت پتاسیم هیدروکساید را بر روی بورت یا پیپت می‌گذارید و آن را به صورت قطره‌ای به محلول اضافه می‌کنید. حتما باید بدانید که چه مقدار محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید به آنالیت اضافه کرده‌اید. تا زمانی که محلول تغییر رنگ نداده است، این کار را انجام دهید. تغییر رنگ نشان دهنده پایان تیتراسیون است. نسبت مولی بین واکنش‌دهنده‌ها در یک معادله شیمیایی، باعث تعیین غلظت آنالیت می‌شود.

اگر از محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید بگذریم، باید بگوییم که خود محلول پتاسیم هیدروکساید در طیف گسترده‌ای از صنایع غذایی، داروسازی، کشاورزی و تولید شیشه استفاده می‌شود. همچنین این محلول یک الکترولیت در تولید باتری‌های قلیایی است و در باندهای فرودگاه نوعی یخ زداست.

روش استاندارد در تیتراسیون محلول پتاسیم هیدروکساید

روش استاندارد در تیتراسیون محلول پتاسیم هیدروکساید

شما باید غلظت دقیق محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید را در فرایند تیتراسیون تعیین کنید. شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا نمی‌توانید به سادگی با حل کردن مقداری پتاسیم هیدروکساید یک محلول دقیق تهیه کنید. باید بگوییم که پتاسیم هیدروکساید به طور خالص موجود نیست و از هوا آب جذب می‌کند. به همین دلیل باید به روش استاندارد تیتراسیون را انجام داد.

برای تیتراسیون محلول پتاسیم هیدروکساید باید از یک محلول استاندارد مانند پتاسیم هیدروژن فتالات یا KHP استفاده کنید.

روش استانداردسازی محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید 0.1 به صورت زیر است:

  1. با دقت 20.4 گرم از ماده پتاسیم هیدروژن فتالات که به اختصار KHP نوشته می‌شود را وزن کنید و آن را در یک لیتر آب مقطر حل کنید. با این کار یک محلول استاندارد KHP درست کرده‌اید. KHP به دلیل خلوص بالایی که دارد، غلظت مشخصی نیز دارد.
  2. حال 25 میلی‌لیتر از محلول KHP را با بورت یا پیپت به ارلن اضافه کنید و 2 یا 3 قطره معرف فنل‌فتالئین را به آن اضافه کنید.
  3. سپس برای انجام فرایند تیتراسیون محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید را اضافه کنید. نیاز است که 15 میلی‌لیتر اول محلول را به آرامی اضافه کنید. ارلن را به آرامی تکان دهید تا دو محلول با یکدیگر مخلوط شوند. احتمالا بعد از 20 ثانیه محلول از بی‌رنگ به صورتی کم رنگ تغییر رنگ می‌دهد. برای تشخیص تغییر رنگ می‌توانید یک تکه کاغذ سفید را در محلول قرار دهید. واکنش شیمیایی به شرح زیر است:

KOH + KH8H4O4 = H2O + K2C8H4O4

  1. حال فرض کنید که می‌خواهید با محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید غلظت یک محلول را اندازه‌گیری کنید. این محلول سرکه یا استیک اسید است. محلول استاندارد شده پتاسیم هیدروکساید را به سرکه اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد. با قرار دادن مقدار مولکولی و حل یک معادله استوکیومتری، شما قادر هستید که مقدار غلظت سرکه را تعیین کنید. معادله این واکنش به صورت زیر است:

HC2H3O2 + KOH = H2O + KC2H3O2

در انجام هر کار باید مقدار دقیق هر ماده را یادداشت کنید تا در انتها غلظت ماده مورد نظر را به دقت به دست بیاورید.

روش نگهداری و بسته‌بندی پتاسیم هیدروکساید

با توجه به تعداد میل هیدروکسید پتاسیم، این مواد در آزمایشگاه‌ها به صورت ماده خشک استفاده می‌شود. در کل این ترکیب باید در انباری خشک، سربسته و با تهویه‌ی مناسب باشد که به دور از هر گونه مواد ناسازگار با این ترکیب قرار داشته باشد.

نتیجه‌گیری

محلول تیترانت پتاسیم هیدروکساید در تیتراسیون اسید و باز مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما باید در هنگام انجام تیتراسیون به طور دقیق اندازه هر ماده را در یاد داشته باشید تا در هنگام انجام محاسبات دچار خطا نشوید. ما در این مقاله روش استاندارد انجام تیتراسیون پتاسیم هیدروکساید را بررسی کردیم. شما می‌توانید از هیدرو کلریک اسید به جای پتاسیم هیدروژن فتالات استفاده کنید. البته بهتر است که از محلول پتاسیم هیدروژن فتالات استفاده کنید؛ زیرا این ماده خالص است و خطای آزمایش را به صفر می‌رساند.

نظر ها  (0) جزییات
پنجشنبه, 6 مهر 1402

پتاسیم هیدروکساید چیست و چه کاربردی دارد؟

پتاسیم هیدروکساید که با نام‌های لیمو، پتاسیم و پتاس سوزآور نیز در میان عموم جا افتاده است، یکی از مواد معدنی است که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد.
نظر ها  (0) جزییات
چهارشنبه, 5 مهر 1402

مکانیزم حذف دی‌اکسید کربن و سولفید دی‌هیدروژن از گاز طبیعی

مکانیزم حذف دی اکسید کربن و سولفید دی‌هیدروژن از گاز طبیعی یا همان شیرین‌سازی گاز طبیعی، فرآیندی است که برای بهبود کیفیت گاز استفاده می‌شود. همواره از این روش برای مناسب کردن گاز طبیعی برای حمل و نقل و فروش استفاده می‌شود. این عناصر به دلیل اینکه خاصیت خورندگی و سمی دارند، باید از گاز طبیعی حذف شوند تا شیرین سازی گاز صورت بگیرد و گاز طبیعی، تبدیل به گازی شیرین شود که خالی از دی‌اکسید کربن و سولفید دی‌هیدروژن است. ما در این مقاله به مکانیزم حذف دی‌اکسید کربن و سولفید دی‌هیدروژن از گاز طبیعی می پردازیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید تا با فرآیند شیرین‌سازی گاز طبیعی آشنا شوید.
نظر ها  (0) جزییات
چهارشنبه, 27 اردیبهشت 1402

کربنات پتاسیم چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه انسان ها از مواد شیمیایی گوناگونی برای پیشبرد زندگی خود استفاده می کنند. هر کدام از این مواد شیمیایی خواص مخصوص به خود را دارد و در یک صنعت خاص به کار گرفته می شود. یکی از پرکاربرد ترین مواد شیمیایی در حال حاضر کربنات پتاسیم (Potassium carbonate) است. کربنات پتاسیم با فرمول K2CO3 یک ترکیب معدنی شناخته می شود. برای اینکه بهتر بدانید کربنات پتاسیم چیست و چه کاربردی دارد، ادامه مقاله را مطالعه کنید. در این مقاله درمورد کربنات پتاسیم و خواص شیمیایی آن به طور کامل توضیح داده شده است.
نظر ها  (0) جزییات
چهارشنبه, 27 اردیبهشت 1402

سولفات کروم چیست و چه کاربردی دارد؟

سولفات کروم یک ماده کریستالی خاکستری و سبز تیره مایل به بنفش است که به هیچ عنوان قابل اشتعال نیست. این ماده در صنایع مختلف مانند رنگ، جوهر، سرامیک و رنگرزی پارچه مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما کاربرد اصلی آن در صنعت چرم است. ما در این مقاله علاوه بر ذکر خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده پر کاربرد، درمورد واکنش‌های شیمیایی و نحوه تولید آن نیز توضیحاتی دادیم و به طور کلی سعی کردیم مطالبی را درباره این که سولفات کروم چیست و چه کاربردی دارد ، بیان کنیم.
نظر ها  (0) جزییات
سه شنبه, 5 اردیبهشت 1402

نقش پتاسیم و منیزیم در کودهای گیاهان آپارتمانی

گیاهان برای رشد نیاز به آب، خاک حاصلخیز، نور خورشید و برخی از عوامل دیگر دارند. فراهم کردن بیشتر این موارد کاری آسان است؛ اما موردی که معمولا باعث می شود گیاهان آپارتمانی نتوانند خوب رشد کنند، نبود خاک حاصلخیز و دارای املاح معدنی است. زیرا گیاه املاح معدنی مورد نیاز خود را از خاک دریافت می کند و هنگامی که خاک فاقد املاح معدنی باشد، گیاه نمی تواند به خوبی رشد کند. برای این که با نقش پتاسیم و منیزیم در کودهای گیاهان آپارتمانی آشنا شوید، در ادامه مقاله مطالبی را بیان نمودیم.
نظر ها  (0) جزییات
دوشنبه, 4 اردیبهشت 1402

چه کودهایی برای افزایش سبزینگی گیاهان آپارتمانی مناسب است

گیاهان برای این که بتوانند رشد خوبی داشته باشند و محصول بهتری دهند، به عوامل بسیاری نیاز دارند. علاوه بر نور، آب و خاک مناسب، یکی از نیاز‌های ضروری هر گیاه مواد معدنی خاک است. در صورتی که خاک غنی نباشد، باید از راه‌های مختلفی برای رساندن مواد معدنی به گیاه استفاده کرد. یکی از این راه‌ها استفاده از کود است. ما در این مقاله در مورد این که چه کودهایی برای افزایش سبزینگی گیاهان آپارتمانی مناسب هستند توضیح خواهیم داد.

چه کودهایی برای گیاهان آپارتمانی مناسب هستند؟

چه کودهایی برای گیاهان آپارتمانی مناسب هستند؟گیاهان برای ادامه رشد حدودا به 16 عنصر ضروری نیاز دارند. جدای از کربن، هیدروژن و اکسیژن که به طور طبیعی از خاک و جو تامین می‌شوند، 13 ماده مغذی باقی می‌مانند که گیاه می‌تواند آن‌ها را از خاک خود تامین کند. اما زمانی که خاک گیاه فاقد این عناصر باشد، گیاه نمی‌تواند به خوبی رشد کند و با مشکلات زیادی مواجه می‌شود. به همین دلیل بهترین کار در اینجا استفاده از کود‌های مختلف است. اما در جواب این که چه کودهایی برای افزایش سبزینگی گیاهان آپارتمانی مناسب است باید گفت اکثر خاک‌ها حداقل عناصر مورد نیاز را دارند و گیاه در هنگام رشد با مشکلی مواجه نخواهد شد. به طور معمول کمبود سه عنصر ضروری نیتروژن، آهن و منیزیم در بیشتر خاک‌ها احساس می‌شود.

نیتروژن، آهن و منیزیم هر سه از مهمترین عناصری هستند که هر گیاه برای رشد به آن‌ها نیاز دارد. به همین دلیل کود‌هایی که حاوی این سه عنصر باشند، برای رشد گیاه بسیار مناسب و مفید هستند. در ادامه به معرفی این سه عنصر و دلیل نیاز گیاهان به آن‌ها خواهیم پرداخت.

نیتروژن چیست و کودهای حاوی نیتروژن چه نقشی در افزایش سبزینگی گیاه دارد؟

نیتروژن چیست و کودهای حاوی نیتروژن چه نقشی در افزایش سبزینگی گیاه دارد؟

نیتروژن یکی از ضروری‌ترین عناصری است که گیاه به آن نیاز دارد. نیتروژن برای رشد برگ‌ها، ساقه‌ها و شاخه‌ها (افزایش رشد رویشی) و همچنین حفظ سطح سالم کلروفیل در گیاه ضروری است. نیتروژن همان عنصری است که باعث سبز ماندن گیاه می‌شود. علاوه بر این‌ها، نیتروژن به بالا نگه داشتن سطح کلروفیل به گیاه کمک می‌کند تا نور خورشید را راحت‌تر به غذای مورد نیاز خود تبدیل کند. به طور کلی باید گفت فرایند فتوسنتز گیاه به کلروفیل وابسته است و کلروفیل نیز به نیتروژن وابستگی دارد. همچنین نیتروژن شامل زیاد شدن مقدار کربوهیدرات و پروتئین و درست کار کردن آنزیم‌های گیاه هم می‌شود.

اما سوالی که برای برخی از افراد پیش می‌آید این است که چه مواقعی از کود‌های حاوی نیتروژن استفاده کنیم؟ به طور کلی بزرگ‌ترین علامت کمبود نیتروژن در گیاهان، کم‌رنگ بودن برگ‌های آن‌هاست. در صورت کمبود نیتروژن برگ‌های گیاه شروع به رنگ پریدگی می‌کنند. هر چند ممکن است برگ‌های گیاه پژمرده نشوند اما رشد گیاه به طور کلی کاهش می‌یابد. بهتر است در مورد کود‌های نیتروژن این را هم بدانید، کود‌های در بازار معمولا دارای سه عدد هستند که نسبت ترکیب فسفر، نیتروژن و پتاسیم را در آن‌ها نشان می‌دهند. در هنگامی که گیاه شما به نیتروژن بیشتری نیاز دارد، کود‌هایی را انتخاب کنید که نسبت نیتروژن در آن‌ها بیشتر است.

منیزیم چیست و کودهای حاوی منیزیم چه نقشی در افزایش سبزینگی گیاه دارند؟

منیزیم چیست و کودهای حاوی منیزیم چه نقشی در افزایش سبزینگی گیاه دارند؟

منیزیم یکی از عناصری است که برای ادامه حیات انسان‌ها و گیاهان حیاتی است. گیاه مانند دیگر عناصر می‌تواند منیزیم را از خاک جذب کند. اما هنگامی که گیاه به اندازه کافی منیزیم نداشته باشد، لازم است که از طریق کود‌دهی منیزیم مورد نیاز گیاه تامین شود. گیاه برای فتوسنتز صحیح علاوه بر نیتروژن به منیزیم هم نیاز دارد. زیرا کلروفیل بدون منیزیم نمی‌تواند انرژی خورشید را برای فتوسنتز جذب کند. کود منیزیم یکی از کود‌هایی است که می‌تواند در سبز ماندن گیاه نقش موثری داشته باشد. زیرا منزیم در قلب مولکول‌های کلروفیل قرار دارد و نبود آن باعث عملکرد نادرست کربوهیدرات‌ها در تثبیت غشای سلولی گیاه می‌شود. همچنین در تقسیم سلولی، سنتز پروتئین، فعال سازی چندین آنزیم برشی و متابولیسم فسقات و نیتروژن دخالت دارد.

<<همچنین بخوانید: نقش پتاسیم و منیزیم در کودهای گیاهان آپارتمانی>>

یکی از عناصری که خاک در بیشتر مواقع با کمبود آن رو به رو است، عنصر منیزیم است زیرا منیزیم معمولا با باران یا آبیاری شسته می‌شود و از بین می‌رود. کمبود منیزیم در گیاه با زرد شدن لبه‌های برگ‌های قدیمی آن نمایان می‌شود. در این زمان بهترین کار استفاده از کود‌های منیزیم موجود در بازار است.

چرا گیاهان به آهن نیاز دارند؟

چرا گیاهان به آهن نیاز دارند؟

یکی از نیاز‌های اصلی آن آهن است. هنگامی که سطح آهن در گیاه کم شود، اصطلاحا می‌گویند که دچار کلروز است. نیتروژن و منیزیم برای عملکرد صحیح کلروفیل ضروری هستند؛ اما عنصری که در ساخت کلروفیل به گیاه کمک می‌کند آهن است. اگر چه آهن در ترکیب کلروفیل استفاده نشده اما در سنتز کلروفیل و ساختار پروتئین عنصری ضروری است همینطور در تنفس سلولی، متابولیسم کربوهیدرات‌ها و تشکیل آنزیم‌ها هم نقش دارد. در صورتی که گیاه دچار کمبود آهن باشد، نمی‌تواند کلروفیل تولید کند. در صورت کمبود کلروفیل نیز گیاه نمی‌تواند به خوبی فتوسنتز کند و رنگ سبزی داشته باشد. 

برای این که بدانید چه زمانی به کود‌های آهن نیاز دارید، بهتر است که به ظاهر گیاه خود نگاهی بیندازید. کمبود آهن در بیشتر مواقع با زرد شدن برگ گیاهان نشان داده می‌شود. البته برای نتیجه‌گیری، بهتر است که خاک خود را آزمایش کنید تا از کمبود آهن در آن مطمئن شوید. برای برطرف کردن کمبود آهن باید خاک زهکشی و تهویه مناسبی داشته باشد. همچنین باید PH خاک را کنترل کرد و آن را کاهش داد تا جذب آهن در خاک بالا رود. زمانی که PH خاک به ۷ یا بالاتر از ۷ برسد بسیاری از گیاهان قادر به جذب آهن از خاک نمی‌باشند. به این منظور استفاده از گوگرد، اسید هیومیک و … توصیه می‌شود.  کودهای حاوی آهن از دو طریق محلول پاشی و مصرف خاکی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.

سوالات متداول

  • گیاه نیتروژن خود را به چه صورت دریافت می‌کند؟

گیاه بیشتر نیتروژن مورد نیاز خود را به صورت نیترات(+NO۳) یا یون آمونیوم (+NH۴) دریافت می‌کند. جالب است بدانید که نیتروژن در جو زمین زیاده اما نمی‌تواند به طور مستقیم در دسترس گیاه قرار بگیرد یا بهتر است بگوییم گیاه نمی‌تواند از نیتروژن جوی استفاده کند.

  • چه عواملی باعث کمبود نیتروژن می‌شود؟

  1. ندادن کود
  2. زیاد آب دادن
  3. آب ندادن به مدت طولانی (باعث تنش خشکی می‌شود.)
  4. تغییر در PH خاک
  5. هوادهی نامناسب خاک (باعث کاهش باکتری‌های مفید خاک می‌شود.)
  6. وجود علف هرز اطراف گیاه
  • چه عواملی باعث کمبود منیزیم می‌شود؟

  1. اسیدی بودن خاک
  2. دمای پایین خاک
  3. میزان آلمینیوم بالا در خاک
  4. مقدار زیاد کلسیم و پتاسیم در خاک
  5. آبیاری زیاد خاک
  • چه گیاهانی به کمبود منیزیم حساس‌ترند؟

انگور، میوه‌جات، چغندرقند، سیب زمینی، کلزا و غلات

  • تفاوت علائم کمبود آهن با کمبود منیزیم چیست؟

کمبود آهن ابتدا در برگ‌های جوان ظاهر می‌شود، ولی منیزیم در برگ‌های پیر زودتر مشاهده می‌شود.

  • چه عواملی باعث کمبود آهن می‌شود؟

  1. محیط های سرد
  2. آهکی بودن خاک
  3. تهویه‌ی نامناسب خاک
  4. کمبود مواد آلی در خاک
  5. کیفیت نامناسب آب آبیاری
  6. مصرف بیش از حد کودهای فسفره
  7. مقادیر بالای مس در خاک

نتیجه‌گیری

گیاهان برای ادامه حیات و رشد خود به مواد معدنی بسیار زیادی نیاز دارند. در بین این عناصر سه عنصر منیزیم، آهن و نیتروژن نقش بسیار مهمی در سبز بودن گیاه دارند. زیرا این سه ماده نقش بسیار مهمی را در عملکرد صحیح کلروفیل دارند و کمبود هر یک از آن‌ها می‌تواند به زرد شدن گیاه منجر شود. برای آگاهی بیشتر شما در رابطه با این که چه کودهایی برای افزایش سبزینگی گیاهان آپارتمانی مناسب است، در این مقاله به طور کامل توضیحاتی ارائه کردیم.

نظر ها  (0) جزییات
دوشنبه, 4 اردیبهشت 1402

دی متیل فرمامید چیست و چه کاربردهایی دارد؟

امروزه مواد شیمیایی گوناگون نقش‌های مهمی در زندگی ما انسان‌ها دارند. یکی از این مواد شیمیایی دی‌متیل فرمامید است که به اختصار به DMF نیز نامیده می‌شود. دی‌متیل فرمامید یکی از ماده های پرکاربرد شیمایی است که در حال حاضر در صنایع مختلف استفاده می شود. این ماده با فرمول 2NC(O)H(CH3) شناخته می شود. برای آگاهی یافتن از این که دی متیل فرمامید چیست و چه کاربرد هایی دارد، در ادامه مقاله نکات مهمی ذکر شده است. ما در این مقاله به طور کامل درمورد این ماده پر کاربرد توضیحاتی داده ایم.
نظر ها  (0) جزییات
دوشنبه, 4 اردیبهشت 1402

کوکتل پدیکور چیست و چه کاربردهایی دارد؟

امروزه راه‌های بسیار زیادی برای مراقبت از پوست وجود دارد. برای مثال بعضی از افراد از کرم‌های مراقبت کننده استفاده می کنند و برخی دیگر نیز از ماسک‌های مختلف برای بهبود پوستشان. به غیر از این روش‌ها یکی از راه‌هایی که می تواند به بهبود وضعیت پوست شما کمک کند، استفاده از کوکتل پدیکور است. اگر نمی دانید کوکتل پدیکور چیست، در ادامه مقاله با ما همراه باشید. ما در این مقاله در مورد این که کوکتل پدیکور چیست و چه کاربرد‌هایی دارد توضیح داده‌ایم.
نظر ها  (0) جزییات
سه شنبه, 29 فروردین 1402

اهمیت استفاده از دماسنج در صنعت دام و طیور (گوشت منجمد و گرم)

صنعت دام و طیور یکی از صنایعی است که به دماسنج بسیار وابسته است؛ زیرا گوشت دام‌ها نسبت به دما حساس است و دمای پایین و دمای بالا می تواند روی کیفیت و ماندگاری آن اثر بگذارد. به همین دلیل در این صنعت از دماسنج‌های بسیار مختلفی استفاده می شود. برای این که بیشتر با اهمیت استفاده از دماسنج در صنعت دام و طیور (گوشت منجمد و گرم) آشنا شوید؛ در این مقاله به تمامی نکات موجود در این زمینه اشاره کرده ایم.
نظر ها  (0) جزییات
سه شنبه, 29 فروردین 1402